Vedtekter for Overhalla Montessoriskole SA
Vedtekter vedtatt på årsmøte 16.01.2014.
§ 1. Foretaksnavn endres i vedtekter i tråd med vedtak på Årsmøte 15.02.2016.
§ 1. Foretaksnavn
Overhalla Montessoriskole SA, heretter kalt foretaket, er et samvirkeforetak. Medlemmene hefter ikke ovenfor kreditorene eller for foretakets forpliktelser.
§ 2. Forretningssted
Foretaket har sitt forretningskontor i Overhalla kommune.
§ 3.Virksomhet og formål
Formålet til foretaket er å drive grunnskole basert på montessoripedagogikk. Foretaket skal drive Overhalla Montessoriskole.
Skolen drives i samsvar med privatskoleloven og de til enhver tid gjeldende lover, forskrifter, skolens egne vedtekter, fastsatt budsjett og årsplan for skolens pedagogiske virksomhet.
§ 4. Andelsinnskudd og medlemskap.
Alle interesserte kan bli medlem av Overhalla Montessoriskole ved innbetaling av andelsinnskudd. Hver andel fastsettes til kr. 200,-. Ett medlem kan ha et ubegrenset antall andeler. Ved utmelding har medlemmet ikke krav på å få utbetalt sitt andelsinnskudd. Andelene kan omsettes med samtykke av styret og for øvrig i samsvar med
samvirkelovens bestemmelser. Det føres medlemsregister med navn, foretaksnummer/personnummer og adresse, samt størrelsen på
andelsinnskuddet. Styret utsteder andelsbevis. Medlemmene skal ikke betale medlemskontigent. Foretaket svarer kontingent til Norsk Montessoriforbund. Organisasjonen Overhalla Montessoriskole SA er et samvirke med åpent medlemskap og begrenset økonomisk ansvar. For samvirkets forpliktelser hefter medlemmene bare med sitt andelsinnskudd. Kapital og medlemstall er vekslende.
§ 5. Styre
Skolestyret er Overhalla Montessoriskole sitt øverste ansvarlige organ. Styret skal bestå av 3 – 5 medlemmer og 1 varamedlem. Styreleder, styremedlemmene og varamedlemmer velges av årsmøtet (andelseierne). Valgperioden for styremedlemmer er to år. Styret har ansvar for en forsvarlig organisering av virksomheten i tråd med lovens og vedtektenes bestemmelser. Foretaket forpliktes av underskrift av styrets leder og daglig leder i fellesskap. Styret kan meddele prokura.
Møte- og uttalerett i skolestyret reguleres av privatskolelovens bestemmelser. Ved behandling av saker som krever taushetsplikt etter lov og forskrift, skal styret sørge for at personer med møterett som er under aldersgrense for å være myndige, må forlate møtet. Det føres protokoll over skolestyrets saksbehandling og vedtak. Skolestyret har den øverste ledelsen av skolen og skal se til at skolen blir drevet i samsvar med gjeldende lover og forskrifter. Skolestyrets oppgaver reguleres etter privatskolelovens bestemmelser.
§ 6. Årsmøte
Årsmøte skal finne sted innen utgangen av april måned. Innkalling til årsmøtet skal sendes slik at den er medlemmene i hende senest ei uke før møtet. Styreleder eller den styret har utpekt, åpner årsmøtet.
På det ordinære årsmøtet skal følgende saker behandles: Opprop og oversikt over hvem og hvor mange medlemmer som er til stede, hvem som er stemmeberettiget og hvem som eventuelt møter med fullmakt.
1. Godkjenning av innkalling og dagsorden.
2. Valg av møteleder, referent og 2 medlemmer til å underskrive protokollen.
3. Valg av skolens styre i henhold til lov og vedtektenes bestemmelser.
4. Valg av revisor.
5. Valg av valgkomite på 3 medlemmer
6. Andre saker som er meldt til styret
7. Saker til orientering
§ 7. Oppløsning av foretaket og fordeling av nettoformuen.
Vedtak om oppløsning av foretaket blir gjort på årsmøtet med samme flertall som for vedtektsendring. Ved oppløsning har foretakets medlemmer rett til å få utbetalt sine andelsinnskudd (og eventuelt innestående på medlemskapitalkonto dersom det er midler i foretaket etter at foretaket har dekket sine forpliktelser. Medlemmene har ikke krav på å få utbetalt renter på andelsinnskudd eller medlemskapitalkonto. Eventuelle frie midler etter at bestemmelser i privatlovens økonomiforskrift er oppfulgt skal gå til Øysletta Grendelag.
§ 8. Voldgift
Tvist mellom medlemmene eller mellom ett medlem og foretaket skal først søkes løst ved forhandlinger gjerne ved hjelp av en tredje person. Fører slike forhandlinger ikke fram, kan hver av partene forlange tvisten endelig avgjort ved voldgift etter bestemmelsene i lov 14. mai 2004 nr. 25 om voldgift. Voldgiftsretten treffer også avgjørelse om saksomkostninger.